Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

problém s alkoholem

suomi

Dobrý den můj problém spočívá v tom že když jdu na pivo tak pak nevím kdy přestat. Poslední dobou se mi stává že když jdeme s přítelkyní na pivo tak se domů vracíme každý sám. přítelkyně chce jít domů já ne tak se pohádáme a já potom pokračuji dál a domů se pak vrátím až druhý den. Rád bych s tím něco udělal a byl bych rád kdyby jste mi mohli poradit co s tím dělat.Když jdeme s přítelkyní na pivo tak já vypiji deset piv potom si dám třeba kolu s rumem poté co přítelkyně odjede domu a já pokračuji dál, mám chuť se bavit pokračuji s pitím tvrdšího alkoholu a v tom vydržím pokračovat celý následujicí den a potom když už mám opravdu dost tak se teprve vracím domů a to se děje třikrát do měsíce. samotného mě to štve a chci s tím něco udělat proto se na Vás obracím jestli mi můžete poradit. Předem děkuji za Vaši odpověď. Suomi

Odpověděl: Jana Justinová

Dobrý den,

předem se omlouvám, že jsem nevyšla vstříc Vaší žádosti a neodpovídám na mail. Tuto cestu pro odpovědi ze zásady nevolíme, protože je v důsledku méně bezpečná, než odpověď přes webové stránky. Váš dotaz ale zadávám jako skrytý, tedy nebude nikde zveřejněn a přístup k němu je možný jen se znalostí hesla, které jste obdržel.

Zdá se, že přestože máte dobrou motivaci vyhnout se nárazovému pití, nedaří se Vám to. Asi to tedy nebude tak jednoduchá záležitost, na kterou by stačila jedna obecná rada nebo návod. Základní otázka v takových případech je, co Vám takové pití přináší, dává, že to převáží problémy, které Vám způsobuje. Na základě upřímné odpovědi je pak možné jít dál a snažit se najít cestu, jak daný "benefit" získat jinde a jinak, bezpečněji. To ale hodně zjednodušuji. Ideální by bylo probrat situaci podrobně a osobně s odborníkem. Internetová poradna má přeci jen své limity a není možné se doptat a dopátrat všeho, co by člověk potřeboval.

 

Zpět