Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

léčba

lei

Dobrý den. Chci zachránit nejen vztah, ale přítelkyni samotnou. Už po krátké známosti jsem začal zjišťovat jisté nesrovnalosti, které se asi po třech měsících odhalily v plné síle. Parťáka jsem našel v jejím sedmnáctiletém synovi, který toho o ní ví podstatně více ne li všechno, poněvadž její pijatiky probíhají takřka výhradně doma a dle něho už asi pět let. Přítelkyni je 38 let a žije v domácnosti jen se synem. Je to můj první pokus a volání o pomoc, prosím o radu nebo cokoliv jak jí z toho začít dostávat. Jsme z novojičínska. Děkuji

Odpověděl: Vilma Šilarová

Dobrý den,


je moc fajn, že jste napsal a oceňuji, že pití vaší partnerky vás nenechává v klidu a máte zájem situaci řešit. Nicméně váš text je velmi stručný a nepoznám z něho tedy nic moc o tom, co se ve vaší domácnosti děje. Moc ráda se vám budu věnovat a odpovím podrobněji, když více popíšete, co jste doposud o pití vaší partnerky zjistil (zmiňujete jejího syna, který by měl mít o jejím nadužívání alkoholu větší přehled).

 

Jaký máte s přítelkyní vztah, jak ona funguje v běžném životě (v zaměstnání, v domácnosti apod.), jak vypadá její pití (frekvence, množství, má již např. nějaké viditelné následky abúzu alkoholu)? Uvědomuje si sama, že by měla mít s pitím problém? Dá se s ní na toto téma hovořit?


Pokud byste nechtěl, aby podrobnosti o vašem soužití visely na veřejném webu, můžete využít skryté poznámky a já vám následně odpovím v "neveřejném" režimu, kdy si odpověď vyhledáte pouze vy pod přiděleným kódem. 


Zatím se mějte co nejlépe a určitě se ozvěte.


Vilma Táborská

 

 

 

 

 

Zpět