Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Nedaří se mi přestat s alkoholem

Ignác

Dobrý den, mám velký problém s alkoholem, piju již od šestnácti let nyní mi je již čtyřicet a čím dál tím víc je to na mě znát jak od pohledu (rudé oči, kapsy pod očima atd.). Mám dojem, že si toho již všimli i v zaměstnání. Do toho mám velké bolesti v pravém podžebří nebo v zadu u ledvin, třes rukou nebo nespavost a noční můry. Nedaří se mi vůbec přestat, navíc jsem začal s tvrdým alkoholem. Před pěti lety jsem se o problému zmínil na interním oddělení jedné nemocnice a byl jsem dost hrubě odbyt, že to není jejich věc ať jdu na psychiatrii. Od té doby jsem se s problémem nikomu nesvěřil. Každý den, když jdu z práce myslím na to jak si koupím alkohol, aby mi bylo líp. Nevím co dělat, doktorům moc nevěřím a v práci to nechci rozšiřovat, aby mě nevyhodili. Jinak nejsem typ agresivního alkoholika, mám rodinu o kterou se dobře starám, žena by také byla ráda kdybych přestal, ale jak už jsem psal nevím jak se doktorům znovu svěřit, jsem tak trochu plachý, Děkuji za případnou nápovědu jak na to. Ignác

Odpověděl: Markéta Kordová

Zdravím Vás Ignáci.


Je dobře, že jste napsal. Po jednom neúspěchu na interně doporučuji neházet všechen lékařský personál do jednoho pytle a prostě se na odbornou pomoc obrátit.

 

Napište m, odkud jste - větší města, která máte v dobré dostupnosti. Pokusím se Vás nasměrovat na vhodné specializované pracoviště ve Vašem okolí.

 

Mějte se zatím hezky a ozvěte se!

 

S pozdravem MK

 

 

Zpět