Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

recidiva

Berry

Dobrý den. Už jednou před 8 lety jsem se léčil v PL Opava. 2 roky jsem vydržel vůbec nepít. Pak jsem si dal na jednom večirku sklenici vína a od té doby se to rozjelo ještě ve větším měřítku než před tím. Potřebuji se opět léčit. Chci se léčit. Je to akutní. Chci se zeptat jestli mám nejdřív navštívit nějakou polikliniku nebo rovnou léčebnu. Jak dlouho se průměrně čeká na přijetí a ubytování a jak je to v současné době s hrazením léčebného pobytu. Osobně jsem v současné době na nemocenské s plotýnkami. Moc děkuji za odp.

Odpověděl: Markéta Kordová

Zdravím Vás.

Dobře, že píšete. Nastoupit opět na léčení je rozumné. Doporučuji jednat hned, dokud jste takto nastaven.

 

Čekací lhůty mohou být různé, je to vždy závislé od momentální situace. Někdy je možný příjem hned, někdy je nutné počkat, až se místo uvolní. Nejlepším řešením je zavolat do konkrétní léčebny a zeptat se na stav, případně se hned objednat, aby s Vámi počítali.

 

Netuším, zda máte v úmyslu jít zpět do Opavy nebo jinam, pro jistotu přikládám odkaz, kde naleznete veškeré kontakty na specializovaná zařízení.

 

www.drogy-info.cz - rubrice Mapa pomoci - zadat kraj, okres, město a druh (v tomto případě Psychiatrická léčba). Pokud byste chtěl nejdříve navštívit nějakou ambulanci - tak zadejte v podrubrice ,,Druh" AT ambulance.

 

http://www.drogy.net/databaze-kontaktu/ - zadat region - tématické zařazení (alkohol) - typ služby (léčba-psychiatrická léčebna, případně AT ambulance).

 

Léčba je hrazena ze zdravotního pojištění, jedná se o pobyt v nemocnici, na který se vztahují pravidla jako pro jakýkoliv jiný pobyt v nemocnici.

 

Tak držím palce a přeji dostatek sil!

 

S pozdravem MK

 

 

Zpět