Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

závislost na alkoholu

enynka

Dobrý den, manžel je závislý na alkoholu,bohužel si ho nosí i do práce.Byl ve vyšší funkci, z které ho odvolali, zřejmě díky alkoholu a nespolehlivosti.Každý den někde objevím pivo, víno, rum...Vždy se snažím o likvidaci.Neustále mi lže, že si nic nekoupil, že je to tam déle. V současné době se spolu nedokážeme bavit, navštívila jsem jeho obvodní lékařku na konzultaci, ona o ničem nevěděla.Mě řekl, že se s ní o tom bavil.Léčí se z depresí u psychologa, ale ten o alkoholu také nic neví, tam jsem se též informovala.Sama to již také nezvládám , nemohu spát, užívám lexaurin.....Jsme z okolí Kutné Hory,prosím o radu.

Děkuji
Jana

Odpověděl: Markéta Kordová

Dobrý den Jano.

Zkuste se obrátit na AT ambulanci specializovanou na problém alkoholové závislosti a v osobním kontaktu vše více a podrobněji zkonzultovat.

 

Život se závislou osob opravdu není jednoduchý, mnohdy se ti nejbližší dostanou až na pokraj svých sil. Chápu, že je to náročné a těžké, ale spíše než Lexaurin (který by Vám do budoucna také mohl přivodit nemalé potíže) bych volila jinou cestu pomoci, například terapeutickou podporu, svépomocnou skupinu apod. zkuste o všem pohovořit, až se objednáte na konzultaci.  

 

AT ambulance

Vojtěšská ul., Poliklinika

Kutná Hora

 

Google maps ZOBRAZIT NA MAPĚ

 

Tel.: 327503204

 

MUDr. Petr Riesel, CSc.

 

Další možnosti zde: www.drogy-info.cz - v rubrice Mapa pomoci zadat kraj, okres, město a druh (AT ambulance nebo Psychiatrická léčba).

 

Mějte se zatím hezky, přeji dostatek sil.

S pozdravem MK

 

 

Zpět