Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

alkoholismus

Dasa

Dobrý den, potřebuji poradit co můžu udělat pro bratra, který díky dlouholetému popíjení, které ho posledních pár let ovládá a díky němuž ho opustila manželka i dospělé děti. Dostal se do fáze, kdy má sebevražedné myšlenky, je to hodně vážné, sám si nepomůže. Včera sám souhlasil s tím, že půjde do léčebny, že už neví kudy kam. volala jsem tam a prý je to na pořadník a tak si říkám, že než se mu dostane pomoci, tak by mohlo být pozdě.. děkuji za radu

Odpověděl: Markéta Kordová

Dobrý den Dášo.


Je dobře, že bratr s léčbou souhlasí, nebývá to vždy úplnou samozřejmostí a pro blízké okolí je to pak vše mnohem složitější, v tom máte výhodu.

 

Uvádíte, že jste volala do léčebny, ale s ohledem na kapacitu je zařazen do pořadníku, to bohužel bývá celkem časté.

 

Nevím, kde žijete, tudíž ani neumím odhadnout, zda by se například nedali využít i jiné možnosti (když tak napište, odkud jste).

 

Pokud má bratr sebevražedné myšlenky a jeho stav je vážný, myslím, že by se mohl přijmout akutně na klasické oddělení psychiatrie s tím, že by na závislostní oddělení přešel v moment, kdyby byl stabilizovaný a na závislostním oddělení bylo volné místo. Řekla jste tuto skutečnost při vyřizovaní hospitalizace?

 

Když tak ještě napište.

 

Mějte se zatím hezky, přeji dostatek sil, jak bratrovi, tak Vám.

 

S pozdravem MK

 

 

Zpět