Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

detox

Lenka

Dobrý den,
jsem závislá na lécích - tramal + rivotril.
Tramalu beru denně 7 tbl. síla 200mg a k tomu 6 rivotrilů 2 mg.
Chtěla bych se zeptat, jak je u vás prováděn detox,
jestli např. přes suboxon.

Předem děkuji za odpověď.

Lenka P.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Zdravím Vás Lenko.

Naše organizace poskytuje širokou škálu služeb závislým osobám a má několik specializovaných zařízení, nikoliv však klasickou detoxifikační jednotku (ta bývá součástí zdravotnických zařízení - nemocnic a psychiatrických léčeben). Naše organizace pouze nabízí možnost ambulantní formy detoxifikace či substituční léčby. Můžete se podívat zde: http://www.sananim.cz/specializovane-ambulantni-sluzby-cadas/co-nabizime.html

 

Při vysazování, ať už jde o nelegální drogy nebo o léky s fyzickým návykem, o další případné medikaci nebo substituci rozhoduje lékař na základě posouzení míry pokročilosti závislosti dané osoby a dalším zdravotním aspektům, které bere v potaz na základě vyšetření. Proto nelze na tuto otázku odpovědět konkrétně.

 

Netuším, jakou formou si léky obstaráváte. Pokud legální (píše Vám je lékař), doporučila bych vysazování řešit s ním, který Vaši situaci zná nejlépe. Pokud si léky obstaráváte jinak, můžete se obrátit na zařízení, viz vložený odkaz. Zdali žijete někde jinde, můžete napsat znovu a uvést lokalitu, zkusíme Vám vyhledat vhodné zařízení v místě bydliště.

 

Vaše příjmení jsem záměrně umazala s ohledem na anonymitu.

 

Zatím se mějte hezky, v případě potřeby napište.

S pozdravem MK

 

 

Zpět