Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

zbitkoví alkohol

daerča

Dobrý den chtěla bych se zeptat 29let,ridička chtěla bych z přateli oslavit silvestra ale bojím se toho že druhy den bych měla zbitkoví alkohol kdyby mě kontrolovaly piju vodku asi 7+ mínus panáku a 4 pivka co by ste mi poradily???

Odpověděl: Zbyněk Oktábec

Dobrý den,

 

děkujeme za otázku.

 

U konzumace alkoholu, přesněji jeho odbourávání závisí hned na několika faktorech, např. váha, samozřejmě množství užitého alkoholu a jeho druh, časový úsek užívání alkoholu, doba od kdy jste přestala po konzumaci pít alkohol, atd.

 

Nejbezpečnější po takové konzumaci alkoholu jakou popisujete (kromě vyhnutí se extenzivní konzumaci) je samozřejmě mít vlastní alkotester, kterým si ověříte, že již nemáte v dechu alkohol. Orientačně si také na internetu (např. http://www.alkohol-test.cz/cz/index.php?page=alkohol-tester) nebo pomocí aplikací pro chytré mobilní telefony apod. můžete spočítat přibližnou dobu od kdy byste mohla řídit. Samozřejmě při silniční kontrole je důležité, abyste neměla v dechu, resp. pokud si to situace vyžádá v krvi, žádný alkohol.

 

Dále - nemluvím však samozřejmě o tom, že pro řízení je nutná dobrá fyzická i psychická kondice, tj. odpočinutý organizmus. Tudíž, po větší konzumaci alkoholu je podstatné si dobře odpočinout, dobře se vyspat a pro jistotu, i když se cítíte dobře a již nemáte ani zbytkový alkohol, počkat ještě chvíli, abyste si byla jistá, že můžete bez problémů řídit.

 

Důležité je při řízení po konzumaci alkoholu (ale samozřejmě i obecně) neohrozit sebe a hlavně neohrozit druhé.

 

Přeji klidný Silvestr a pohodový rok 2015.

 

 

S pozdravem

 

Zbyněk Oktábec

 

 

Zpět