Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Mám problém s pitím?

Fiudza

Dobrý den, v současné době řeším s přítelkyní partnerskou krizi.
Přítelkyně si myslí že mám problém s alkoholem, ale můj názor je že nemám.
Rád bych jí dokázal, ale možná především sobě že tomu tak není a pokud ano začít to včas a co nejlépe řešit. Nepiju pravidelně a už vůbec ne každý den.
Jedná se spíš o to že když je doma \"dusno\" naleju si někdy cca 3 panáky rumu s kolou za večer a poté lehce \"posilněn\" alkoholem hádku ještě zhorším.
Jsou týdny kdy piju třeba jen jedenkrát a to o víkendu s kamarády a pak jsou i týdny, kdy si těch pár skleniček dám i tříkrát týdně.
Žádám Vás tímto o radu spíše kam si zajít pro vyřešení tohoto dotazu.

Předem děkuji a přeji hezký den.

Odpověděl: Jana Justinová

Dobrý den,

zřejmě sám tušíte, že řešit stresové situace alkoholem není z dlouhodobého hlediska ani funkční ani výhodné. Jestli splňujete kritéria problémového pití nebo dokonce alkoholismu, je v tuto chvíli možná vedlejší. Hlavní je, že s tím sám nejste spokojen a dělá Vám to nepořádek ve vztahu. Možná spíš než méně pít byste potřeboval začít jinak řešit konflikty, to první by pak přišlo samo. Doporučovala bych tedy zajít k psychologovi/terapeutovi, který se zabývá širší paletou problémů než jen závislostmi, ale má zkušenost i s prací s nimi. To by neměl být problém najít, nejlépe pomocí vyhledavače, projití několika stránek a vybrání si podle osobních sympatií.

Zpět