Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Alkoholismus

Zdeněk

Dobrý den,
vzhledem k tomu, že jsem před několika měsíci byl celkem úspěšný člověk, který pracoval v marketingu... ...snažil jsem se uspět a patřit mezi nejlepší a to se mi i povedlo... Bohužel jsem poznal partičku dobrých přátel, kdy jsem začal popíjet hodně alkoholu. Každý den v tomto létě jsem pil. A to ne málo! Klidně i 15 piv za den a do toho pár panáků. Alkohol mi začal zasahovat - až přespříliš nad mé schopnosti jej kontrolovat - do mého soukromí. Dnes je již asi téměř rok, co se nestalo, že bych nepil každý den. Cítím, jak společensky degraduji a navíc - nemyslím si to jen já, ale i ostatní - jsem čím dál více hloupější... Dokonce i teď si uvědomuji, že jsem dnes udělal mnoho chyb - opilý - tak jako píši tento text - nato, abych neměl se sebou něco udělat. Prosím o pomoc! Nevěřím, že něco udělám. Že se půjdu léčit. Avšak velmi chci! Jsou to vždy takové záblesky. Prosím, pošlete mi co nejvíce informací, jak tuto nemoc vyléčit. PS.: oba mí rodiče jsou alkoholici.

Odpověděl: Josef Šedivý

Dobrý den,

 

vaše situace, tak jak ji popisujete je velice závažná. Jestliže vám alkohol zasahuje do života takto negativně, je třeba to začít urychleně řešit. Nejlépe bude, když se obrátíte na specializovanou ambulanci (kontakt přikládám) a tam se poradíte na dalším postupu. Návštěvu neodkládejte, myslím, že je nejvyšší čas to zastavit. Jinak brzy přijdete o moc, možná o všechno.

 

Hodně štěstí přeje

 

Pepa Šedivý

Brno - Bohunice, Psychiatrická klinika při Fakultní nemocnici Brno - AT ambulance

AT ambulance
specializovaná ambulance pro nemocné se závislostí na alkoholu a pro nealkoholové toxikomanie, středa 8.00 - 15.00 hodin
Jihlavská 20, Brno - Bohunice, 625 00
telefon: 532232094, 532232051
fax: 532232088

Zpět