Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Chuť na alkohol

Sika

jak na chutˇna alkohol jak ji potlačit,
jak s kapkami např joalis kde je alkohol...??

Odpověděl: Jakub Minařík

Hm. Asi byste s alkoholem měla nakládat velmi opatrně.

 

Kdybyste chtěla pití jen omezit, tak bych jako první krok bych doporučil pokusit se se pití plánovat, tedy, naplánujete si jak často budete alkohol pít, jak často se opijete, ... zkrátka, pokusíte se vnitřní kontrolu, kterou vnímáte jako nedostatečnou, posílit kontrolou která je vně.

 

No, také mě napadlo, zda pití alkoholu není kompenzatorní mechanismus související s depresivními, ev. neurorotickým i stavy. Takže možná pokusit se najít si psychiatra, zvážit nějakou farmakoterapii a nebo psychoterapii bych vnímal jako smysluplné a možná i léčbu příčiny. Ono nelze vyloučit, že nějakými podobnými obtížemi trpěla většina vaší rodiny a proto pila.

 

Nu, stran léčby chutí mě nějak žádná bylinka nenapadá, alespoň ne tak aby měla jednoznačný efekt, nepochybně by stálo za úvahu vyzkoušet čaj s třezalky tečkované a meduňky lékařské, pijte denně a dlouhodobě. U třezalky dejte pozor, má mnoho interakcí s léky, ale je to přírodní antidepresivum. Nepochybně má efekt acamprosat, ale ten je na předpis a je poměrně drahý. Nespecifický efekt mají některá antidepresiva, jsou na předpis, ale jsou nepochybně lacinější. Navíc pokryjí větší spektrum symptomů.

 

Stran piva bez alkoholu a kapek s alkoholem, uvidíte. Pokud vám nebudou budit chutě, tak nevidím problém. Musíte to vyzhkoušet. :-)

 

No, kdyby vás ještě něco napadlo a nebo jste po cestě potkala další otázky, napište.

 

 

Zpět