Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Bolest ledvin

Petr P.

Dobrý den,
občas mě bolí ledviny, a to nejvíce v zimě. Myslím si, že je to zřejmě prochladnutím, ale dávám si na to pozor a nosím ledvinový pás.

Včera v hospodě mi kamarád říkal, že by to mohlo být taky tím alkoholem. Je tedy možné, že by mě mohly bolet ledviny v souvislosti s alkoholem (nějakou větší oslavou, kdy si dám pár párů piv)?

Děkuji.

Petr

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Zdravím Vás Petře,

moc informací nepíšete, z Vašeho psaní nelze nějak více usuzovat, do jaké míry je Vaše konzumace alkoholu běžná. Nadmíra užívání alkoholu samozřejmě sebou přináší plno možných somatických potíží, včetně problémů s ledvinami, ale opravdu touto cestou přes internet těžko budeme dělat objektivní závěry.

 

K určení diagnosy je zapotřebí především osobní kontakt a vyšetření lékařem, v tomto případě internistou. Pokud máte dlouhodobější potíže, doporučuji se obrátit na nějakého lékaře a nechat se vyšetřit. Plno zdravotních problémů lze dobře léčit, pokud jsou podchyceny včas. Možná se jedná o nachlazení, ale také nemusí...

 

Vyšetřením se buďto uklidníte tím, že se dozvíte, že jste zdráv nebo se případně zjistí, zda máte problém a společně s lékařem, byste jej začal vhodně řešit. Doporučuji to udělat co nejdříve.

 

Zatím se mějte hezky, ať vše dobře dopadne.

S pozdravem Markéta K. 

 

Zpět