Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Léčba? /alkohol/

ciamaria

Hezký den, jediné, co mne napadlo v mé situaci, o které je sice jasné, že by se měla řešit, ale nevím jak, kontaktovat DP online. To, že mám trošku problém je mi jasné. Abych ho ve stručnosti nastínila, je mi 23 let a od 14 let popíjím. Začalo to s kamarádkou krabicovými víny a dnes to se mnou vypadá tak, že jsem byla již odvezena s otravu na psych. od. JIP, dále jsem strávila týden na neurologii, několikrát u mne nastal kolaps, dokonce jsem si ublížila i tak, že jsem si pod vlivem roztrhala koleno či zlámala prsty nebo rozbila obličej apod. Nejsem schopna jít na jedno, dvě piva, pokaždé se dostanu do stavu, kdy vůbec nic nevím. Léto jsem schopna propít celé, z těch třech měsíců mohou být tak dva dny, kdy nemám kapku alkoholu, cítím, že můj zdravotní stav není dobrý, otékám, mám deprese, bolesti hlavy, tloustnu, ke škole začínám být pasivní... a to jsem nikdy nebyla. V posledním půl roce jsem se dotkla i kokainu, není to rozhodně časté, ale cca 15x za tu dobu jsem ho mít mohla. Nevím, nejsem schopna popsat tu celou dobu za těch devět let, ale prosím, zda-li alespon z techto segmentu je mozne mi doporucit, zda-li se mam obratit na odbornika nebo na rodice, bojovat sama ci se jit lecit, ja jsem totiz v takove fazi, ze mi v kocovinovych stavech prijde vse uplne v poradku, byt ted pisi, ze tomu tak neni. Dekuji

Odpověděl: Markéta Kordová

Zdravím Vás,

dobře, že píšete. Dle Vašeho psaní to vypadá, že se Vám konzumace alkoholu docela jistě vymkla z rukou a k tomu všemu, jste své ,,radovánky" obohatila ještě o Kokain. Tady asi není na co čekat, měla byste vyhledat odbornou pomoc a začít svou situaci řešit, dokud není ještě úplně pozdě. Sama jste uvedla, že jste již několikrát přišla pod vlivem k úrazu, zatím se nic zcela ohrožujícího nestalo, ale proč čekat na nejhorší...příště by to mohlo dopadnout mnohem hůř.

 

Neuvedla jste žádné město. Napište mi prosím tedy ještě jednou a napište města, která by pro Vás byla v dobré dopravní dostupnosti. Vyhledám Vám a doporučím vhodné odborné zařízení, kam byste si zašla osobně popovídat. Pracovník ambulance by po rozhovoru s Vámi celou situaci zhodnotil a nabídl by pro Vás vhodný typ léčby. Jsou možnosti i ambulantní formou, ale zdali by pro Vás byla dostačující, já takto přes internet bohužel nepoznám. K tomu je zapotřebí především osobní kontakt a pohovor.

Rozhodně prosím využití pomoci nevnímejte jako slabost, naopak, je to velmi rozumné a zodpovědné řešení svých potíží.

 

Zatím se mějte hezky a rozhodně se ozvěte.

S pozdravem Markéta K.

Zpět