Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

dotaz

ihmaiwtd

Dobrý den, ve škole jsme se bavili o van Goghovi a o tom, že hodně pil a je pravděpodobné, že mu alkohol spustil deprese a nějaké paranoidní přestavy, které měl už jako by v sobě.(něco jako když marihuana může spustit schizofrenii) No a mě by zajímalo, jestli by to, že jsem se jednou opila mohlo spustit deprese. Teď nemyslím depresi, že mi jednou za měsíc přijde něco škaredé, ale dva roky v kuse trvajicí deprese.Už mě to vážně přstava bavit. děkuji za odpověď a za Váš čas

Odpověděl: Bára Orlíková

Zdravím Vás. Těžko se dá příčina Vašich potíží diagnostikovat takto přes internet. Nicméně pochybuji, že by jedna zkušenost s alkoholem mohla způsobit takové psychické problémy. Co se týče psychických potíží vyvolaných alkoholem, tak ty se objevují obyčejně v případě chronického pití a závislosti na alkoholu, viz citace:

"Psychické poruchy se u alkoholika mohou objevit jako součást abstinenčního syndromu nebo jako potíže přicházející v průběhu chronického pití. Jedná se o vztahovačnost, podrážděnost, žárlivost, závažné poruchy paměti, alkoholickou demenci při postupném odumíráním mozkových buněk, těžké deprese se sebevražednými sklony." (celý text k dispozici na původních stránkách drogové poradny na http://starawww.drogovaporadna.cz/rubrika.php?rubrika=45).

Nicméně bez ohledu na to, co mohlo stavy, které popisujete, vyvolat, by bylo asi na místě s tím něco dělat. Napadá mě, že by nebylo od věci vyhledat odbornou pomoc. Pokud mi napíšete, odkud jste, tak bych Vám mohla někoho z kolegů doporučit.

Zpět