fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Žádost o radu

Karel P.

Dobrý večer Vážení,
píši Vám s žádostí o radu nebo váš osobní názor na moji situaci. Je mi 28 let a od 16 let užívám drogy jen příležitostně. Bohužel jsem blbec zkusil nitrožilní aplikaci a poslední rok cítím, že jsem asi závislý na té jehle a na aplikací. Přemýšlím zda jít do nějakého centra nebo si s někým popovídat. Ale nevím jak to funguje. Mám strach, že budu mít záznam o tom že užívám drogy. Mám ještě k tomu skvělou rodinu a přátelé a už mě párkrát tahali ze dna. Tentokrát to musím vyřešit sám a nejlépe v tichosti . Poradíte mi zda bych už měl udělat tento krok nebo se mám sám vzchopit.
Děkuji, že jsem se zde mohl svěřit. Budu rád za váš osobní názor a eventuálně rady, jak bych se toho všeho zbavil rychle a sám.

Přeji hezký zbytek dne
S pozdravem
K

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Karle, dobrý den,

 

veškerá Kontaktní centra pro uživatele drog, jsou tvz. nízkoprahová zařízení, to znamená, že nabízené služby jsou bezplatné a anonymní, takže se nemusíte bát záznamu. Doporučuji využít nezávaznou konzultaci, nemůžete tím myslím nic zkazit.

 

Netuším, kde žijete. Pokud jste z Prahy, můžete se obrátit na naše K-centrum, info a kontakt zde v odkaze: https://www.sananim.cz/sluzby-a-zarizeni/kacko/.

 

Pokud jste odjinud, napište, jaká města, větší, máte v dosahu, pošleme Vám kontakt.

 

Za Drogovou poradnu, Markéta Kordová

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko