fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Pervitin

Mnuk

Pervitin

Odpověděl: Nikol Spůrová

Dobrý den, Mnuk,

díky za Váš dotaz. Bohužel takto na dálku a bez dalších informací Vám nedokáži jednoznačně odpovědět, co by pomohlo Vaší přítelkyni od bolestí hlavy. Vždy je fajn, se nejprve zaměřit na příčiny těchto potíží a předem se jim pokusit předejít.
Je jisté, že bolest hlavy může s užitím pervitinu souviset, tím spíš také, že má partnerka k podobným potížím předpoklady. Velmi častou příčinou bolestí hlavy při užívání stimulancií, je zanedbávání pitného režimu. Je tedy možné, že když bude dostatečně před užitím i průběžně pít nealkoholické nápoje, mohou se jí nepříjemné bolesti hlavy vyhnout. Důležitý je také odpočinek, zdravá strava, doplnění vitaminů a minerálů. Není dobré brát vyšší dávky, ani při „jízdě" již nepřidávat, také nekombinovat pervitin s alkoholem nebo jinými látkami. Určitě není vhodné kombinovat s opiáty či jinými léky na bolest.
Bolesti hlavy mohou vyvolávat i zbytky chemikálií z výroby, nebo nezreagovaný efedrin, respektive pseudoefedrin, případně látky, často nebezpečné příměsi, kterými distributoři drog pervitin ředí.
Metamfetamin ovlivňuje svalové napětí, tak se bolesti hlavy nebo tlak v zátylku mohou rozjet. Optimální je odstranit vyvolávající příčinu obtíží, tedy pervitin.
Pokud si partnerka nedokáže pervitin odpustit a užívání jí přináší potíže, je na čase kontaktovat odbornou pomoc a nezávazně, třeba i anonymně, o všem promluvit - např. v adiktologické ambulanci, AT poradně, nebo kontaktním centru.
Stačí Vám to takto? Klidně ještě napište, pokud potřebujete.
Pokud potíže neodezní nebo budou neúnosné, určitě je čas vyhledat lékaře.
S pozdravem,
Nikol Spůrová

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko