fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Hhc

Dorry

Dobrý den chci se zeptat mám pero hhc přestávám s marihuanu po 15letwch a chci se zeptat hhc můžu taky nalizat děkuji

Odpověděl: Markéta Černá

 

Dobrý den, Dorry, 

díky za Váš dotaz. 

 

Je super, že jste se rozhodla přestat, určitě to stálo dost síly a odhodlávání se. HHC se může tvářit jako fajn berlička při odvykání od THC. Určitě to někomu fungovat může, ale většinou to spíš dopadá jako když jdete "z bláta do louže". 

 

Názory na HHC se rozchází, mělo by se metabolizovat jinak než THC ale často se setkáváme s tím, že HHC obsahovalo vyšší procento THC a tudíž test vyšel pozitivní. Obecně se tedy říká, že je možné, aby test ze slin i z moči vyšel pozitivní, ač užíváte HHC a ne THC.

 

Jelikož píšete, že se chystáte přestávat po 15 letech, tělu tedy bude trvat v řádu týdnů, než se zbylé metabolity THC dostanou z těla pryč. Proto i pokud byste např. v následujících týdnech užívala pouze HHC, je pravděpodobné, že bude test pozitivní. Samozřejmě je to velmi individuální. 

 

Doporučila bych Vám kontaktovat adiktologickou ambulanci, aby Vás provedli obdobím odvykání. Dobrým začátkem by pro Vás mohlo být i např. toto: https://koncimshulenim.cz/, vyzkoušejte.. jedná se o online program, nikam osobně docházet nemusíte. 

 

Pokud bychom Vám mohli ještě nějak poradit, klidně se ozvěte.

 

Markéta

 

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko