fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Alcohol a dithiaden s brufenem m

Miska

Manzel je zavisly Denne lahevvina sbrufeny a dithiadeny Drive Stiltox Uz 20 let Jsk dlouho muze takhle vydrzet ?😢

Odpověděl: Amrit Sen

Misko, zdravím Vás,

 

díky za důvěru. Chápu Vaši trýznivou situaci, dobře, že píšete. Každý člověk je neopakovatelný originál a účinky, včetně dopadů užívání alkoholu a dalších návykových látek se mohou u jednotlivců lišit.

 

Brufen a Dithiaden, myslím, manžela na rozdíl od alkoholu neohrožují, jde o běžně užíváné léky bez psychotropního účinku a závislostního potenciálu. Dithiaden však může mít vliv na pozornost a způsobovat ospalost. 

 

Jinak je to u Stilnoxu, benzodiazepin, tedy lék na snadnější usínání, limitující úzkost, na který lze poměrně snadno získat psychickou a fyzickou závislost, ten však, píšete, manžel už neužívá...

 

Otázkou zůstává, jak dlouho vydržíte Vy, než se rozsypete, tím spíš při závažných okolnostech, zmíněných ve skryté poznámce.

 

Doporučuji Vám v náročné situaci nezůstávat sama, vyhledat odbornou podporu a pomoc, domluvit si termín schůzky v nejbližším zařízení, které poskytuje bezplatné poradenství a další odborné služby uživatelům návykových látek.

 

Znamená to zavolat do adiktologické ambulance, AT poradny, kontaktního centra, nebo obdobné služby v okolí a domluvit si termín poradenského sezení.

 

Při osobním kontaktu, po bližším seznámení se situací, Vám zkušení odborníci doporučí, jak ji řešit, jaké konkrétní kroky můžete pro sebe i manžela podniknout, jakých chyb se vyvarovat a jak se lze pokusit podpořit motivaci manžela k pozitivním změnám a kontaktu s odborníky, není na co čekat.

 

Když napíšete ve kterém, nebo poblíž kterého většího města bydlíte, rádi Vám potřebné kontakty na zařízení a odborné služby v dosahu obratem pošleme.

 

Jak je můžete podle oblasti a typu zařízení vyhledat sama, se dozvíte na stránkách naší poradny, v rubrice Kontakty: http://www.drogovaporadna.cz/kontakty.html.

 

Pokud jste z Prahy, nebo okolí, můžete se objednat do naší specializované beuzplatné poradny:

 

Poradna pro rodiče, partnery a osoby blízké, SANANIM
Žitná 1574/51
110 00 Praha 1
pevná linka: +420 284 824 234
mobil: +420 739 268 527
e-mail: rodice@sananim.cz
web: http://www.sananim.cz/o-nas-1/poradna-pro-rodice-ppr.html

 

Provozní doba:
Pondělí 9 - 19
Úterý až čtvrtek 9 - 17
Pátek 9 - 15

 

Zároveň Vám doporučuji promluvit o tom, co prožíváte s někým dalším z kruhu rodiny, nebo blízkých přátel, uleví se Vám.

 

Ještě dost zásadní otázka, má li inspirace blízkým a jeho podpora fungovat, odpusťte, že se ptám, jak jste na tom s užíváním návykových látek Vy? 

 

Budeme rádi, když se ozvete a dáte vědět, jak Vám je, jak se situace vyvíjí, jestli Vám byla odpověď užitečná.

 

Přeji Vám vše dobré, držím palce!

Amrit Sen

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko