fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Drogy a zuby

Márťa

Dobrý den, včera jsem užila pervitin a mám v zubu díru, vypadla mi plomba. Ten zub tak moc neboli, ale mám zub který je umělý, a ten boli vic, je možné ze má pervitin na tohle nějaký vliv? Dekuju, hezky den. Martina

Odpověděl: Amrit Sen

Márťo, opět zdravím,

 

právě jsem odpovídal na Váš totožný dotaz, který jste do našeho systému zadala, netuším proč, dvakrát. Přikládám tedy kopii předchozí odpovědi:

 

Zuby, podobně jako celý organizmus, užíváním drog trpí, jen to víc bolí a je to nápadnější. Neblahý vliv užívání drog na kazivost chrupu je odborně prokázán bez jakýchkoli pochyb.

 

Že Vás bolí okolí zubní protézy, nebo můstku, či jiného typu zubní náhrady, není nic neobvyklého. Může jít o podráždění, nebo zánět dásní, či okostice. To už ale střílím od boku, doporučuji Vám vstát od počítače a zajít k zubaři, užívat co nejméně, docházet na pravidelné preventivní prohlídky a o chrup průběžně zodpovědně pečovat.

 

Přeji Vám vše dobré, držím palce, ať jste brzy v pořádku.

Amrit Sen

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko