fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Trombofilie

Izabela

Dobrý den jsem trombofilni nemohu brát ani antykoncepci proto se chci zeptat když beru éčko, hulim trávu a kouřím nemůže se mi to těmito třemi věcmi nějak ta trombofilie zhoršit? (zvlášť se bojím kvůli té extázi)

Odpověděl: Marie Saudková

Dobrý den Izabelo, 

 

ano je to tak jak píšete. Pokud jste náchylná k trombofilii (tvrbě krevních sraženin) lékař vám nepředepíše ani antikoncepci, která riziko vzniku trombů zvyšuje. Stejně tak jste byla pravděpodobně informována o škodlivosti a rizikovosti kouření při této nemoci. Je v podstatě jedno jestli kouříte tabák nebo trávu - tu kouříte stejně pravděpodobně s tabákem. 

 

Co se týče extáze vynechala bych ji úplně, tato droga je riziková a škodlivá sama o sobě. Zvyšuje krevní tlak, můžete být dehydrovaná a můžete jen těžko odhadnout následky užití. Při užívání extáze dochází k embolii někdy i u úplně zdravých lidí a následky bývakí často nezvratné. Elbolií se nazývá stav kdy tromb - krevní sraženina pronikne z žíly dále do plic nebo srdce a napáchá zde nezvratné škody. Veli často způsobí i smrt. 

 

Je dobře, že se informujete a zajímáte se o své zdraví. Pokud byste ještě cokoliv potřebovala bez obav se na nás obracejte.

 

Přeju vám hodně zdraví

 

Za drogovou poradnu

 

Marie Saudková

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko