fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

jídlo

Roman

Dobrý den,je dobré jíst na pervitinu ikdyž člověk nemá hlad?Předpokládám že není dobré nejíst např. 24 hodin.Je to tak?

Odpověděl: Anna Novotná

 

Dobrý den, Romane,

 

díky za Váš dotaz a za důvěru.

 

Je to tak, jak píšete. Užívání pervitinu znamená pro tělo velmi nepřiměřenou zátěž, včetně nedostatku živin. Což je spojeno právě s tím, že uživatel pervitinu nemá potřebu jíst. Proto je fajn tělu tento nápor ulehčit a snažit se alespoň v menším množství jíst a dodržovat jistou míru pravidelnosti. 

 

Je dobré myslet na to, že tělo dlouhodobý nedostatek jídla, tekutin a spánku nevydrží a užívání si rychle vybere svou daň ve formě různých neduhů jako je podvýživa, zdevastovaný chrup, neurologické potíže apod. Proto je dobré dopřávat tělu také odpočinek - zdravé jídlo, neslazené pití s minerály a spánek.

 

Pokud byste Vy nebo někdo z Vašich blízkých měl potřebu věci kolem užívání probrat s někým, kdo by Vám mohl pomoci nebo vyslechnout bez předsudků, doporučovala bych obrátit se na nejbližší K-centrum, které je k dohledání například zde: https://www.drogy-info.cz/mapa-pomoci/.

 

Zdravím a přeji vše dobré.

 

Za Drogovou poradnu

Andula Novotná 

 

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko