fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Strach

meera

Dobrý den. Mám soudem nařízenou ambulantní protitoxikomanickou léčbu. Už tam docházím asi půl roku. Do teď jsem měl testy z moči čisté na amphetamin a metamphetamin. V pondělí a úterý jsem si dal na kamaradovich narozeninách. Ve čtvrtek jdu na odber moči k otestování. Je asi nejspíš jisté že budu pozitivní. Rozhodně v tom nehodlám pokračovat. A nevím jak bude moje dr.reagovat. Hryze mě svědomí a nedokážu to dostat z hlavy. Mám ji to říct hned při odběru?Nebo o tom mlčet. Byt později toho tvrzení že to není možný lhát že sem nsi nic nedal. Mám zkrátka strach jaká bude její reakce. Děkuji za odpověď.

Odpověděl: Nikol Spůrová

Dobrý den, Miroslave,


děkujeme za Vaši důvěru a dotaz. Chápu Vaše obavy a jsou asi i na místě. Co by bylo lepší ve Vašem případě, nedokážu odhadnout. Nemám o Vás další informace ani o průběhu léčby. Nicméně je vhodné spolupracovat a o svém relapsu otevřeně hovořit. Můžete se na něho společně podívat komplexněji a probrat vhodné strategie, co můžete příště udělat jinak. Prevence a zvládání relapsu je součást léčby závislosti a je fajn ho neopominout.


Stačí Vám to takto?


Přeji, aby vše dobře dopadlo.


S pozdravem,
Nikol Spůrová

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko