fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

BLIK

Orel

Porušovat principy asi opravdu není dobré a děsí mě fakt, že když „to udělám já, proč ne holka"...ale přeci jenom je mezi alkoholem a drogou „nějaký ten rozdíl".Jenže já žiju „normálně-tedy s tím, že se prostě občas pobavím při skleničce ...jako převážná většina populace...řekněme dvě desítky let, akorát jsem to zkrátka poslední dobou tak trochu přeháněla.Představa „NESMÍM" je mi prostě nepříjemná.Uznám i riziko, že jedno napití může jednoho „rozpít" aniž by sám nějak dvakrát chtěl..ale „mozek je mrcha" a důvody si asi vždycky najde, když chce...A TREFIL jste se.....ve vašem dojmu. Dcera je iniciačním prvek...a já jsem vlastně tentokrát byla ráda...protože „se mi vlastně ani nechtělo moc zastavit"..ale HRÚZA z toho, že bych svou neodpovědností jí přivedla do neštěstí je přímo GIGA. Už jsem se na sebe taky nemohla dívat a vadilo mi to.Takže v tomto směru je důvod abstinovat MÚJ...každý den mě to poznamenávalo víc a víc. Taky jsem teď jako „předtím" hezčí a hezčí-to je moje velká motivace! Celkově je to o něčem jiném, toho jsem si vědoma. Ale možná je chyba, že se teď okolím do toho cítím tak TLAČENÁ-holka, psycholožky... Neměla jsem tam lézt...a zůstat u svého dobrého předsevzetí . A ujasnit si, že to sice dělám kůli holce, abych jí „nešla špatným příkladem" ALE také dost kůli sobě, protože bez pití „jsem prostě lepší". Možná to ze mě volá nějaký „šotek, kterýmu vadí, že nepiju"..a vymýšlí si „kličky", že jo.....vypadá to tak..a navádí mě..jak se k tomu zas dostat a jak si to odůvodnit...Uznávám, že „kolem sebe kopu"...asi je to „tím vyrovnáváním se sama se sebou bez pití" No..upozorňoval jste mě na to, že to „vyrovnávání se sama se sebou nebude jednoduché". Snažím se „od někoho pro své teoreticky plánované tajné přečiny" sehnat požehnání...ŽE JO...To jsem ale........a asi jsem se potřebovala utvrdit, že jsem prostě ještě „měkká"...je to vidět PRAVDU máte VY..ale do mě se to zkrátka ještě ne a ne vstřebat...Chtě jsem z vás vyloudit...že když se „jednou napiju"...dobrý......ale vidím, že „se nedáte"....a dobře děláte......No..jak se říká...zkusila jsem to...a nevyšlo to...ale protože jsem docela poslušná a uvědomělá a ne zcela propadlá tomu neřádstvu, tak se se svýma nápadama stahuju do ústraní a budu radši „dvakrát přemýšlet, než bych se do toho přečinu pustila...MOC A MOC DÍKY ZA LEKCI!!! Potřebovala jsem psychicky setřít...(a od vás to beru daloko pozitivněji než od nějaké psychoalkoholléčitelky....ta na mě není tak „hodná") když na to nemám jiné lidi...tak od VÁS!!! Už se dávám zas na chvíli do KLIDU :-)))

Odpověděl: Jakub Minařík

Tak jo. Držte se. Když budete chtít, můžeme v naší komunikaci kdykoliv pokračovat. :-) P.s. Omlouvám se za zpoždění odpovědi, ale nějakým zmatkem se nám pomíchali dotazy a myslím, že jste před tím komunikoval s kolegyní a ona si dotaz zarezervovala. Takže já jsem se o něj nestaral.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko