fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Dítě

Zuzka

Dobrý večer, chtěla bych poprosit o informaci, jak je to s užíváním marihuany v těhotenství. Samozřejmě je mi jasné, že by se neměly brát žádné drogy, včetně alkoholu a cigaret. Kouřím ale už dost dlouhou dobu, s přestávkami asi 15 let. Cigarety nekouřím a alkohol piju svátečně. Chtěla bych mít dítě a chtěla bych pro něj to nejlepší ale neumím si představit 9 měsíců bez kouření. Myslíte si, že kdybych kouření marihuany opravdu hodně omezila (třeba jednoho jointa za týden) , že by to mělo na plod velký negativní vliv? Jak je to pro představu třeba v porovnání s vlivem alkoholu a kouření cigaret v těhotenství? Děkuji za odpověď.

Odpověděl: Jakub Minařík

Zkuste se podívat na tuhle prezentaci kolegy Zábranského z AT konference. Je tam myslím odpověď na vai otázku. Jinak ve stručnosti - možnost ovlivnění skutečně existuje - jednak podobná jako při kouření cigaret, na druhé straně jsou tam zmíněna i možná specifická rizika spojená s kouření marihuany v těhotenství - která se týkají hlavně schopnosti učení v pozdějším vývoji. Kdybyste problém potřebovala znova konzultovat, klidně se na mě obraťte, rád vám pomohu tomu porozumět. :-)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko