fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Otazka

Jak probíhá detoxikace a jaké má vedlejší účinky dopping(creatin)?Děkuji

Odpověděl: Jakub Minařík

Tenhle dotaz jsem myslím před chvilkou odpovídal, nebo alespoň velmi podobný. Tím doppingem resp. creatinem nevím úplně co myslíte, zkuste napsat více informací.
Detoxikace, nebo detoxikace je proces, při kterém se člověk zbavuje té první vlny obtíží spojených s vysazením drog, včetně alkoholu. Jedná se hlavně o zvládnutí tělesné složky závislosti, která může být u některých drog i život ohrožující (např. alkohol, nebo rohypnol). Funguje obyčejně tak, že se zavřete - nebo necháte zavřít na několik dní a buď s podporou léků, nebo bez nich drogu vysadíte. Vaše tělo se postupně od drog vyčistí. Proces trvá - v závislosti na mnoha proměných několik dní až několik týdnů (tak max. 3).
Sama detoxifikace není léčba, je to jen vysazení drogy. To těžší následuje potom. Musíte to vydržet a nezačít znova.
Jen důležité upozornění - detoxifiakce neznamená, že se zavřete ve vinném sklípku a tam budete kalit, dokud vás absťák nepřejde. Takovému procesu by se říkalo spíše intoxikace a je pravým opakem. Dost často si to lidi pletou a znám spoustu klientů, kteří tímto mechanismem přešli z pervitinu na herouin, nebo z heroinu na alkohol.
P.s. Pokud se na něco takového chystáte - zkuste se zeptat konkrétněji a nebo raději zavolejte - 220 803 130. Rád vám pomohu. :-)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko