fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Otazka

jak funguje detoxikace?

Odpověděl: Jakub Minařík

Detoxikace, nebo detoxikace je proces, při kterém se člověk zbavuje té první vlny obtíží spojených s vysazením drog, včetně alkoholu. Jedná se hlavně o zvládnutí tělesné složky závislosti, která může být u některých drog i život ohrožující (např. alkohol, nebo rohypnol). Funguje obyčejně tak, že se zavřete - nebo necháte zavřít na několik dní a buď s podporou léků, nebo bez nich drogu vysadíte. Vaše tělo se postupně od drog vyčistí. Proces trvá - v závislosti na mnoha proměných několik dní až několik týdnů (tak max. 3).
Sama detoxifikace není léčba, je to jen vysazení drogy. To těžší následuje potom. Musíte to vydržet a nezačít znova.
Jen důležité upozornění - detoxifiakce neznamená, že se zavřete ve vinném sklípku a tam budete kalit, dokud vás absťák nepřejde. Takovému procesu by se říkalo spíše intoxikace a je pravým opakem. Dost často si to lidi pletou a znám spoustu klientů, kteří tímto mechanismem přešli z pervitinu na herouin, nebo z heroinu na alkohol.
P.s. Pokud se na něco takového chystáte - zkuste se zeptat konkrétněji a nebo raději zavolejte - 220 803 130. Rád vám pomohu. :-)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko