fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Otazka

mamina

Zajímalo by mne, jak velký má vliv prostředí na člověka. Mám syna, který chodí do 6tř.ZŠ a má spolužáky, kteří kouří marihuanu. Řekl nám o tom, ví to i učitelé. Nic se zatím ve škole neřeší. Máme změnit školu?

Odpověděl: Jakub Minařík

Mám dojem, že byste se dostali leda tak z bláta do louže. I když - popravdě řečeno - jsou místa, kde to je strašný a místa, kde to je lepší - ale drogy jsou myslím všude. Tam kde to je vážný problém to dosti často nepřímo souvisí s postojem školy. Na vašem místě bych asi tlačil na školu aby si problému ráčila všimnout a vzít ho na vědomí. A třeba taky zajistit kvalitní protidrogové programy. Spousta škol se totiž tváří, že drogy neexistují, u nich rozhodně nejsou a nemají s tím problém - místo toho aby nějak inteligentně reagovali na danou situaci, problém si přiznali a pokusili se najít cestu, která z něj vede ven.
Jinak ta situace, kterou popisujete může být dosti riziková. Kvalitní protidrogový program by mohl pomoci žákům rozhodnout se zda budou s drogama experimentovat, či nikoli.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko