fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Budoucí škola

Luclinka

Mohli byste mi prosím poradit, kde bych našla více informací o školách, které se zaněřují na práci s drogově závislými. Mockrát děkuji.

Odpověděl: Bára Orlíková

Nejsem si úplně jistá, jaké školy máte na mysli. Škola, která by se zaměřovala výhradně na práci s drogově závislými, podle mých informací není. Můžete si ale vybrat obor, který se k tomuto vztahuje. Existují různé typy vyšších odborných škol (sociálně právní akademie, sociální práce, sociální pedagogika, zdravotnictví), vysokých škol (psychologie, medicína, sociální práce, sociální a speciální pedagogika, arteterapie, sociální patologie a prevence), kontakty najdete na www.vzdelani.cz podle typu školy, oboru, lokality. Také jsou semináře a kurzy, které se týkají drogové problematiky, některé můžete najít na www.sananim.cz pod kolonkou vzdělávání. Další variantou je psychoterapeutický výcvik, ale to už asi předbíhám... (ale jinak něco o výcviku najdete taky na www.sananim.cz pod vzděláváním). Na adrese www.viap.cz nejdete informace o Pražské psychoterapeutické fakultě, o škole psychosociálních studií a o psychoterapeutickém výcviku... Každopádně doporučuji si o této problematice něco zjistit a přečíst, abyste se ujistila, zda je to fakt to, co chcete. Ta práce s drogově závislýma není zas tak fascinující, jak to může vypadat. Jestli vám to takhle nestačí, ptejte se dál :-)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko