fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

TRÁVA NENÍ DROGA

rosaa

HEJ NENÍ TO DROGA A JSEM NA TO HRDÁ VY STEREOTYPNÍ ČUBKY

Odpověděl: Anna Novotná

Dobrý den, rosaa,

 

díky za Váš názor.

 

Asi záleží, co si představujete pod pojmem "droga". Pokud bysme drogu brali jako látku, která má psychotropní účinek a může na ni vzniknout závislost, tak tou marihuana je. Jestli máte na mysli to, že drogy jsou většinou spojovány s tím špatným, co s sebou jejich braní přináší a Vy se domníváte, že kouření trávy je prostě jen prospěšné, tak to už je Váš názor, který je stejně platný, jako jakýkoliv jiný.

 

Naše zkušenosti jsou bohužel takové, že i tráva dokáže s duševním zdravím člověka dost zamávat a lidé, kterých se taková zkušenost týká, pak opravdu vyhledávají podporu ve službách určených lidem se závislostí. A přesně k takovým účelům naše služby slouží. Nevím, jak jsme si my, pracovníci adiktologických služeb, vysloužili označení stereotypní čubky - nikoho nesoudíme, nikomu nic nevnucujeme, pouze nabízíme podporu lidem, kteří si o ni řeknou a také upozorňujeme na rizika, která, ať se Vám to líbí nebo ne, s užíváním návykových látek souvisí. 

 

Zdá se, že Vy naše služby nepotřebujete, což je skvělé a přeji, ať to tak vydrží i nadále!

 

Za Drogovou poradnu zdraví

Andula Novotná

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko