fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

emoprdeli

dyex

chtel bych se zeptat jestli se opravdu dá dat emo prdeli a kdyby to slo jak bych to mel udelat??

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Dobrý den,

 

jestli to dobře chápu, ptáte se na to, jestli je možné emo ... myslíte extázy? aplikovat per rectum, to je skrz řitní otvor, kde na sliznici rekta dojde ke vstřebání drogy do krevního řečiště. Chápu to dobře? 

 

Je spousta léků, které se užívají per rectum. Jejich podoba je však odlišná od těch, které se aplikují ústy, tj. per os. Existuje ibuprofenum, které lze aplikovat všemi možnými způsoby ... tablety se polykají, sirup se pije, do řitního otvoru se zavádí čípky, v případy potřeby existuje i injekční roztok.

 

Tableta extáze není lék. Nikdo vám tedy nezaručí, jakého je ta která tableta složení. Nikoho nebude zajímat, pokud zrovna vy budete mít špatnou reakci na tabletu. Obecně však lze vycházet z předpokladu, že se u tablet extáze se počítá s polykáním. To znamená, že po spolknutí se tableta rozloží v žaludku, kde se začne vstřebávat, případně pokračuje dál do střev. V žaludku je poměrně kyselé prostředí.

 

V rektu to vypadá jinak. Je zde velmi silně prokrvená sliznice, přes kterou se po rozpuštění tablety vstřebají látky do krevního řečiště, zbytek je pak při vykonání potřeby jednoduše vyloučen z těla. Při zavedení tablety do konečníku je potřeba si být vědom určitých rizik: můžete si poškodit sliznici konečníku (a to ne jen mechanicky - zavedením, ale také chemicky - reakcí tablety se sliznicí nebo jiným typem poškození sliznice), nějakou dobu potrvá, než se tableta rozpustí a je po tu dobu potřeba tabletu v konečníku udržet -  u toho pomáhá ležet a nehýbat se, při pálení nebo jiných nepříjemných pocitech je potřeba tabletu vyndat a vyhodit, následně může být sliznice podrážděná i s časovým odstupem, očekávajte nástup účinku v řádu minut, který bude o to silnější, že krev z oblasti konečníku neprochází přes játra. Máte-li jakkoli poškozenou sliznici rekta, hemeroidy, trpíte-li průjmem, máte-li za sebou nějaký chirurgický zákrok v této oblasti, raději se aplikaci per rectum vyhněte.

 

Jakákoli sliznice, která je často vystavovaná lékům, se časem může poškodit ... určitě víte, že i léky, které se polykají, se různě doporučuje užívat před jídlem, po jídle nebo s jídlem, s dostatečným množstvím tekupin, bez citrusů a džusů atd., často mají být doplněné následným užíváním probiotik tak, aby se obnovila střevní mikroflóra. Lidé, kteří užívají drogy šňupáním si často po nějaké době stěžují na poleptanou nosní sliznici. Stejně tak je tomu i se sliznicí konečníku. Je prostě potřeba si dávat pozor.

 

Takže abych odpověděla na vaši otázku ... ano, tabletu je možné si aplikovat do konečníku, ale rozhodně k tomu není určená (ani tableta, ani konečník), a je třeba počítat s riziky, která jsem uvedla výše. Pokud jde o návod, jak zavézt cokoli per rectum, můžete se inspirovat zde.

 

Ať už užíváte cokoli jakkoli, dávejte na sebe pozor.

S pozdravem,

Gabriela Minařík.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko