fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Vysazování kratomu

L.

Dobrý den, postupně vysazuji kratom, ale psychicky je to těžké, potřebovala bych o tom moct s někým mluvit - s někým chápavým, kdo nemá přístup "tough love". Až nedávno jsem totiž po delší době braní zjistila, že je to vážná droga a ještě to nemám v hlavě srovnané. Mohli byste mi prosím doporučit nějaké terapeuty, kteří se zabývají adiktologií v Praze? Nemůžu docházet na denní stacionáře apod. kvůli silné sociální fobii. Děkuji.

Taky by se mi hodila rada ohledně vysazování - momentálně beru 2,5g 4x denně a snažím se každý týden každou dávku snížit o 0,5 gramu. Je to přiměřené?

Je něco dalšího, co by mi mohlo pomoct, ať už psychicky, nebo fyzicky? Nikdy jsem na ničem závislá nebyla. Děkuji.

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den, 

 

děkujeme za důvěru s kterou se na nás obracíte. Je skvělé, že jste se rozhodla k ukončení užívání kratomu a chcete využít i odborné pomoci k zvládnutí vyabstinování a následující odbobí, které je neméně důležité pro úspěšné fungování v životě bez kratomu. 

 

Pro úpravu stavu bych Vám doporučovala dodržování pravidelného režimu, pít hodně vody, dopřát si dostatek spánku a klidnějších volnočasových aktivit, které Vám pomůžou na svůj stav tolik nemyslet. Z podpůrné medikace bych doporučila spíše vitamíny ( Magne B6, zinek), na nespavost je možné pít meduňkový čaj nebo přípravky s melatoninen. Vše je k dostání bez předpisu, volně prodejné v lékárně.  

 

Co se týká odkazů na odbornou pomoc v Praze, tak těch zařízení funguje naštěstí více než v jiných městech. Můžete se obrátit přímo na naší adiktologickou ambulanci SANANIM, kde pracují v týmu i psychiatři.

 

Adiktologická ambulance SANANIM, z. ú.
Žitná 1574/51, Praha 1

tel.: 724 521 913

e-mail: klinika@sananim.cz

 

www: http://www.sananim.cz/o-nas-1/adiktologicka-ambulance-a-adiktologicka-ambulance-pro-mladistve-aa.html Otev��t odkaz v novďż˝m oknďż˝

 

Adikto centrum pro léčbu závislostí s.r.o.

Plaňanská 573, Praha 10, Praha 10, Tel.: 774 247 499

MUDr. Miroslav Novotný
www: http://www.adikto.cz

 

Klinika adikotlogie, Apolinářská 4, Praha 2, 
tel. +420 224 968 208

https://www.vfn.cz/pacienti/kliniky-ustavy/klinika-adiktologie/odborne-ambulance/

 

Pokud byste si nevybrala z nabízených možností  můžete si najít na stránkách 

https://www.drogy-info.cz/mapa-pomoci/  další zařízení nabízející odbornou pomoc. 

 

S vysazováním kratomu v těchto dávkách a tempu je obtížné takto na dálku něco doporučovat, ale pokud se cítíte dobře bez větších obtíží (neohrožující řivot), tak v tom pokračujte. 

 

Snad postačuje takto. Pokud byste přece jen potřebovala něco doplnit, zeptat se, určitě se na nás opět obraťte. Ať se Vám podaří situaci zvládnout.

 

Za Drogovou poradnu 

HS

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko