fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Metadon

Jojo

Mohu si udělat řidičský průkaz,pokud beru Metadon?

Odpověděl: Hana Skořepová

 

Zdravím Jojo, 

 

děkujeme za dotaz. No asi Vás moc nepotěším, ale dle vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 277/2004 Sb., ve znění vyhlášky č. 72/2011 Sb., o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel je zdravotní způsobilost k řízení motorových vozidel vyloučena u žadatele nebo řidiče, který je závislý na alkoholu anebo psychoaktivních látkách nebo neschopný vzdát se požívání alkoholu či psychoaktivních látek tak, aby nebyla ovlivněna jeho schopnost řídit motorové vozidlo. 

 

Metadon a stejně jemu podobné látky mohou ovlivňovat pozornost, řízení motorových vozidel i schopnost obsluhy strojů. Všechny látky spadající do kategorie opiáty mají hranici mezi terapeutickým a toxickým rozmezím. Toto se však týká i metadonu v legálním režimu. Fakt, že je užíván legálně neznamená, že řízení motorových vozidel u řidičů, kteří jsou pod vlivem těchto látek nemůže být označeno jako trestný čin.

 

Pokud byste měl přece jen nějaké nejasnosti. můžete se obrátit na Právní poradnu ANO. Poskytuje právní pomoc ve všech odvětvích práva, zejména v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního a zdravotnického. V rámci služeb nabízí nejen právní konzultace, ale i případnou obhajobu v trestním řízení či zastupování před civilním soudem.

 

Zde je odkaz:  https://poradna.asociace.org/

 

Právní poradna APAS - Asociace poskytovatelů adiktologických služeb, z.s.
Koněvova 1929/95
130 00 Praha 3 - Žižkov

tel.: 222 582 932
mobil: 736 760 701

E-mail: ppano@asociace.org

 

Za Drogovou poradnu

HS

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko